Οι αγορές αποκρούουν τα νέα εμπορικά πυρά

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 14:15
UPD:14:28
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με αμηχανία, αλλά όχι με πανικό, αντιδρούν σήμερα οι αγορές στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Γνώριζαν άλλωστε εδώ και ημέρες ότι οι ΗΠΑ θα θέσουν σήμερα σε ισχύ τους πρόσθετους δασμούς, όπως και ότι η Κίνα θα απαντήσει. Αυτό που περιμένουν να δουν είναι κατά πόσο θα γίνει πράξη και η νέα απειλή των ΗΠΑ για δασμούς έως και 500 δισ. δολ. και φυσικά πώς θα απαντήσει σε μία τέτοια περίπτωση ο «δράκος». Προσδοκούν όμως και θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των δασμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εκτιμώντας ότι ένας συμβιβασμός Ε.Ε.- ΗΠΑ είναι εφικτός. 

Στις 14:05 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζεται σχεδόν αμετάβλητος, στις 381 μονάδες. Ήπιες διακυμάνσεις ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη καταγράφουν ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο δέχεται ελαφρώς ισχυρότερες πιέσεις εν μέσω ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων για το Brexit.

Τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος σήμερα. Απώλειες εμφανίζουν μεταλλευτικές και ενεργειακές επιχειρήσεις, καθώς οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν σήμερα πτώση σχεδόν 1%. Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί στα 76,65 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κινείται κοντά στα 72,15 δολάρια. Η Goldman Sachs πάντως θεωρεί ότι πετρέλαιο και εμπορεύματα θα κινηθούν ανοδικά τους επόμενους δώδεκα μήνες. 

Στο κλίμα της ημέρας και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει μικρή πτώση της τάξης του 0,2% με 0,3%. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ανακάμπτει σήμερα ελαφρά. Ενισχύεται 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία στο 1,1715 δολ. ανά ευρώ. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα