Deutsche Bank: Φήμες για ενδιαφέρον από JPMorgan, ICBC

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 13:52
UPD:13:53
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, η αμερικανική JPMorgan Chase και η κινεζική ICBC φέρονται να ενδιαφέρονται για εξαγορά μεριδίου στη γερμανική Deutsche Bank, που αντιμετωπίζει πληθώρα προκλήσεων τα τελευταία χρόνια και αδυνατεί να βρει σταθερό δρόμο ανάκαμψης. 

Οι μετοχές της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας κάνουν σήμερα άλμα 5% στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης . στον απόηχο δημοσιεύματος του οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche, που αναφέρεται στο ενδιαφέρον των δύο τραπεζών. Στο ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές της κυβέρνησης του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, αναφέρεται επίσης ότι ο Άξελ Βέμπερ, πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και σήμερα πρόεδρος της UBS, είχε συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, στην οποπία του ζητήθηκε η άποψή του για το μέλλον της Deutsche Bank. 

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης και της UBS δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι. 

Το ράλι των μετοχών είναι πάντως μία «ανάσα» για την Deutsche Bank, που έχοντας δεχθεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, κινδύνευε να βρεθεί εκτός του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα