To fund των 50 δισ. που ποντάρει στις κινεζικές μετοχές

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 09:28
UPD:09:36
REUTERS/ALY SONG

Η κινεζική αγορά μετοχών έχει εισέλθει σε πτωτική φάση (bear market) με απώλειες άνω του 20% από το εφετινό ρεκόρ της. Το γιουάν βίωσε το χειρότερο μήνα του από το 1994. Και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας φουντώνει. Ο εκρηκτικός συνδυασμός πυροδοτεί φυγή κεφαλαίων από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Αλλά κάποιοι τον βλέπουν ως μοναδική ευκαρία για να αγορά για να ... αγοράσουν κινεζικές μετοχές. 

Μεταξύ αυτών ο Τζον Πιρς, επικεφαλής επενδύσεων της UniSuper Management, που ελέγχει ενεργητικό αξίας 50 δισ. δολαρίων. «Εκμεταλλευθήκαμε το πρόσφατο ξεπούλημα για να χτίσουμε τη θέση μας στις κινεζικές μετοχές Α Κατηγορίας» εξηγεί ο Πιρς σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

«Οι αναταράξεις έρχονται σε μία περίοδο πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και εν μέσω φόβων για τον εμπορικό πόλεμο. Αλλά τις θεωρούμε υπερβολικές» προσθέτει. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Citigroup επεσήμανε ότι το πάρτι στις μετοχές δεν έχει τελειώσει, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές και των αναδυόμενων αγορών. Από την πλευρά της η Goldman Sachs χαρακτήρισε επίσης υπερβολικούς τους φόβους για τον αντίκυπο του εμπορικού πολέμου στα εμπορεύματα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκεκριμένη κατηγορία ενεργητικού. 

Πάντως οι αγορές μέχρι στιγμής δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία. Το γιουάν υποτιμήθηκε περισσότερο από 3% έναντι του δολαρίου τον Ιούνιο, ενώ παραμένει υπό πίεση την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Και οι κινεζικές μετοχές δεν φαίνεται ακόμη να μπορούν να ανακάμψουν. Συνολικά τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες εκροές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα