Ώθηση στη Wall Street από τη Fed

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 23:12
UPD:23:24
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σημαντικά κέρδη παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη δέσμευση της Federal Reserve για την επιτοκιακή πολιτική των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 24.356 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 1,12% στις 7.586 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο σημείωσε αύξηση κατά 0,86% στις 2.736 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής. Σύμφωνα μ’ αυτά, οι αξιωματούχοι της Fed, παρότι εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου, εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς τα βήματα της νομισματικής πολιτικής.

Έτσι, επιβεβαιώνουν τον στόχο για ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων έως το τέλος του έτους και για τρεις αυξήσεις εντός του 2019. Σημειώνεται ότι η Fed στη συνεδρίαση του Ιουνίου προχώρησε στην αναθεώρηση του εύρους επιτοκίων στο 1,75% - 2% από 1,5% - 1,75% προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, με τα μηνύματα να θεωρούνται αρκετά αισιόδοξα. Άλλωστε, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 177.000.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα