Ανησυχία στη Fed για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 21:45
UPD:21:47
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Federal Reserve, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στο πεδίο του παγκόσμιου εμπορίου, όπως αποκαλύπτεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εμφανίζονται «εντόνως ανήσυχοι» για τις επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης στην αμερικανική οικονομία.

Μάλιστα, μερίδα εξ αυτών θεωρεί ότι αυτές οι επιπτώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση των σχεδίων για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί ένας νέος γύρος δασμών τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Κίνα. Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν το αλουμίνιο και τον χάλυβα.

Πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής των προγραμματισμένων αυξήσεων στην επιτοκιακή πολιτική. Τον Ιούνιο, άλλωστε, η Fed αύξησε κατά 25 μονάδες βάσης το εύρος επιτοκίων, το οποίο ανέρχεται πλέον στο 1,75% - 2%.

Οι αξιωματούχοι της Fed, επίσης, αναμένουν συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2018, δηλαδή δύο ακόμη έως το τέλος του έτους, και τρεις εντός του 2019.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα