Toyota: Πρώτη στην αύξηση του μεριδίου αγοράς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 07:52

ΤΗΝ αύξηση του μεριδίου αγοράς των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ, για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα οδήγησε η Toyota Motor Corp., καθώς το υψηλότερο κόστος των καυσίμων τόνωσε τη ζήτηση για μικρότερα, πιο οικονομικά σε καύσιμα, οχήματα.

Η Toyota, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 14% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, βοηθώντας τις ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποσπάσουν μερίδιο 37,2% στην αγορά των ΗΠΑ, έναντι μεριδίου 32,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Οι πωλήσεις της Honda Motor Co., αυξήθηκαν λιγότερο από 1% και της Hyundai Motor Co. σημείωσαν αύξηση 3,4%.

Τα μοντέλα της Toyota, Yaris και Scion και το Fit της Honda, κέρδισαν δημοτικότητα, καθώς οι τιμές της βενζίνης κυμάνθηκαν στα περίπου 3 δολ. το γαλόνι τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις της General Motors Co., της Ford Motor Co. και της DaimlerChrysler AG, κινήθηκαν πτωτικά, καθώς οι καταναλωτές εγκατέλειψαν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα και τα τζιπ.

Ενα γαλόνι βενζίνης κοστίζει 2,93 δολ., 70,8 σεντς υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, στο Web site του.

Οι πωλήσεις της General Motors, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, υποχώρησαν 26%. Οι πωλήσεις της Ford μειώθηκαν 6,9% και της DaimlerChrysler μειώθηκαν κατά 13%. Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, μειώθηκαν 10,5%, φθάνοντας στο 1,5 εκατ. οχήματα τον Ιούνιο.

Το μερίδιο αγοράς της Toyota ήταν 14,9% τον Ιούνιο, από 11,6% που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας τον πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν 9,8% και εντός του στόχου για αύξηση 10% στο σύνολο του έτους.

Οι μετοχές της Τoyota, σημείωσαν άνοδο 1,7%, φθάνοντας στα 6.060 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα