Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 08:07

* ΕΞΠΡΕΣ: Νέα εικόνα στην αγορά, με εξαγορές και συγχωνεύσεις. Τράπεζες, τρόφιμα, δίκτυα, πληροφορική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οδυνηρές αλλαγές ζητά ο Ν. Γκαργκάνας. Αιχμές του διοικητή της ΤτΕ για «διακοσμητικές μεταρρυθμίσεις».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Βράζει» η αγορά γάλακτος. Στην κούρσα των εξαγορών μικρών εταιρειών Friesland, Danone και Φάγε. Η Δέλτα αποκτά το 21% της Μεβγάλ, οι βασικοί μέτοχοι της οποίας αντιδρούν.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρά λόγια Γκαργκάνα για την οικονομική πολιτική. Διαπιστώνει διακοσμητικές δημοσιονομικές αλλαγές και κολοσσιαία φοροδιαφυγή.

Δηλώσεις Γκαργκάνα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «ουσιαστικές και όχι διακοσμητικές» δημοσιονομικές αλλαγές ζήτησε, χθες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας, σε ομιλία του σε γεύμα του Ελληνο-βρετανικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τον οποίο την οικονομία χαρακτηρίζει «κολοσσιαία φοροδιαφυγή». Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, των ασφαλιστικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων».

Εξαγορές - Συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι «στον αστερισμό των εξαγορών και των συγχωνεύσεων κινείται η αγορά, με αιχμή του δόρατος τις εισηγμένες εταιρίες, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν μεγέθη ανταγωνιστικά στο διευρυμένο ευρωπαϊκό περιβάλλον, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και κόστους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα