Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με τον Κύπριο ομόλογό του

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 13:49

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι ο στόχος των δυο πλευρών.

Αυτό τονίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Μιχάλη Σαρρή στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Συζητήσαμε τις προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, θέματα που αφορούν το διμερές εμπόριο, φορολογικά και τελωνειακά θέματα, καθώς και την ενίσχυση της κοινής επιχειρηματικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος τόνισε ότι συζητήθηκε και το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΟΝΕ, όπου όπως είπε, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Υποστηρίζουμε θερμά την προσπάθεια για ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, καθώς όπως είπε τα πλεονεκτήματα είναι πολλά με βασικότερο την εξασφάλιση διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Σε ερώτηση σχετική για το αν στη συνάντηση συζητήθηκε η προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική Τράπεζα, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η προσφορά συζητήθηκε εν συντομία, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που έχουν οριστεί και ότι η πρόταση της Τράπεζας Κύπρου εξετάζεται σοβαρά όπως και αυτή της Credit Agricole.

Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση του Κυπριακού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα