China Mobile: Θετική η αποτυχία της για εξαγορά της Millicom

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 13:51

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της China Mobile Communications Corp. να επιτύχει συμφωνία για την εξαγορά της Millicom International Cellular SA, δείχνει ότι η υπ' αριθμόν ένα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας από πλευράς χρηστών, προσέχει να μην δαπανήσει τόσα πολλά σε επενδύσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

«Αυτό είναι καλό σημάδι για την China Mobile, επειδή δείχνει ότι δεν προτίθεται να πληρώσει περισσότερα απ'ό,τι πρέπει», ανέφερε ο Κέλβιν Χο, αναλυτής της Nomura International Hong Kong Ltd. Ο ίδιος εισηγείται για τις μετοχές της China Mobile, «buy».

H Millicom, με συνδρομητές σε όλη την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, είπε χθες ότι οι συνομιλίες ναυάγησαν μετά την αδυναμία του αγοραστή να κάνει μια πιο κατάλληλη ελκυστική προσφορά, με αποδεκτό χρονοδιάγραμμα. Ούτε η China Mobile ούτε η Millicom με έδρα το Λουξεμβούργο, επιβεβαίωσαν αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Οι μετοχές της China Mobile Ltd., του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σκέλους της China Mobile Communications, έκλεισαν αμετάβλητες στα 44,75 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, μετά την άνοδό τους έως 0,3%. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 22% έναντι ανόδου 10% του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της Millicom, οι οποίες υποχώρησαν χθες κατά 28% σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 240,5 κορώνες η μία στις 11:15 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, η Millicom είχε 9,9 εκατ. συνδρομητές σε 16 χώρες του κόσμου, 52% περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η έλλειψη διπλωματικών σχέσεων της Κίνας με πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Millicom, ενδέχεται να έκαναν δύσκολη την κυριότητα περιουσιακών της στοιχείων για την China Mobile, σύμφωνα με τον Χο, της Nomura International.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα