Γερμανική ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:38
UPD:14:42
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με εμφανή ανακούφιση υποδέχθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό, διασώζοντας έτσι τον κυβερνητικό συνασπισμό. Το ρευστό πολιτικό τοπίο στην ισχυρότερη οικονομία του ευρώ, σε συνδυασμό με τα νέα πυρά στον εμπορικό πόλεμο, κρατούσαν τις ευρωπαϊκές μετοχές στο κόκκινο.

Σήμερα έχουμε εικόνα ανάκαμψης, με τα χαμόγελα να είναι περισσότερα σε Φραγκφούρτη και Μιλάνο. Αναλυτές πάντως προειδοποιούν ότι η αβεβαιότητα ήρθε για να μείνει. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει άνοδο 0,93% στις 380,24 μονάδες στις 14:33 ώρα Ελλάδος. Ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται μόλις 0,6% και στο Παρίσι ο CAC 40 παρουσιάζει κέρδη 0,9%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 1,3% και ο ιταλικός FTSE MIB είναι στο +1,7%. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται οι τράπεζες, εν μέσω κινητικότητας στον κλάδο. Σήμερα η γερμανική Commerzbank ανακοίνωσε ότι πωλεί το τμήμα μετοχών και εμπορευμάτων στη γαλλική Societe Generale. Στον αντίποδα υπό πίεση βρίσκονται εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών και μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Σφυροκόπημα δέχεται η Glencore, που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για υπόθεση διαφθοράς. 

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να είναι σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στις 784 μονάδες. Σε μία υποτονική συνεδρίαση, η αξία συναλλαγών είναι μόλις 7,5 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα