Σύσταση Ενώσεων Ομάδων Ροδακινοπαραγωγών

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 18:38

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός καθορίζονται τα κριτήρια για την αναγνώριση και προαναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών οπωροκηπευτικών και οι προϋποθέσεις για την δημιουργία Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών.

Με τις εν λόγω αποφάσεις περιορίζεται ο κατακερματισμός της εμπορικής δύναμης των Ομάδων Παραγωγών και, ειδικά στον τομέα του ροδακίνου για πρώτη φορά δημιουργείται μία Ενωση Ομάδων Παραγωγών ανά Νομό ή περιοχή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό της παραγωγής και της διάθεσης του προϊόντος.

«Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που χαράσσουμε ανά προϊόν, ο τομέας του ροδακίνου για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει μπροστά του προοπτικές εξαιρετικά ευοίωνες. Με την δημιουργία των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκτά έναν οργανωμένο και συγκροτημένο συνομιλητή ανά Νομό ή Περιφέρεια, έτσι ώστε η εθνική πολιτική στον εν λόγω τομέα να χαράσσεται με ευκολία και αποτελεσματικότητα προς όφελος των οργανωμένων αγροτών και της εθνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Κοντός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα