Αναβαθμισμένος ο ρόλος του ΟΣΕ στην απελευθερωμένη αγορά

Υποδομές: Ποια τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια του Οργανισμού για εκσυγχρονισμό δικτύου και τη σύνδεση με τα λιμάνια
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 09:16
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Tου Φάνη Ζώη
[email protected]

Σε μια από τις βασικές υποδομές της χώρας αρχίζει να μετατρέπεται ο σιδηρόδρομος ο οποίος επί δεκαετίες απαξιώθηκε. Οι εμπορευματικές μεταφορές και οι επιβατικές είναι το μέλλον των μεταφορών, το μέσο για να γίνει η χώρα μας κέντρο όχι μόνο συνδυασμένων μεταφορών, αλλά εμπορικό και παραγωγικό. Ο ρόλος του ΟΣΕ είναι πλέον αναβαθμισμένος και σε αυτό το πλαίσιο, ως διαχειριστής υποδομής, έχει την υποχρέωση για συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου.   

Η «Ν» με αφορμή την απελευθέρωση της δραστηριότητας σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ελλάδα, αφού πλέον μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δίκτυο από την περασμένη εβδομάδα δραστηριοποιείται και η Rail Cargo Logistics Goldair, παρουσιάζει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια του ΟΣΕ, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιτρέψει την είσοδο και στις άλλες 3 εταιρείες (PEARL, Makios, Grup Feroviar Roman S.A.) που βρίσκονται σε αναμονή.  

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα