Στην Αθήνα η 1η επιχειρηματική αποστολή του Πακιστάν- αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 12:24
UPD:12:27

Στη φωτογραφία ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser, η πρόεδρος του Ελληνο- Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου και ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf με τα μέλη της 1ης  Επιχειρηματικής Αποστολής στην Αθήνα.

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα διερευνά η πρώτη επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν, η οποία πραγματοποιεί στην Αθήνα σειρά επαφών με επιχειρηματίες και Eπιμελητήρια.

Η επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το Ελληνο-Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Λαχώρης, χθες έγινε δεκτή σε ειδική τελετή στην Πρεσβεία του Πακιστάν από τον Πρέσβη κ. Khalid Usman Qaiser, ο οποίος υποδέχθηκε την αποστολή και έφερε σε επαφή τους επιχειρηματίες από το Πακιστάν με ομοεθνείς τους που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

 Στην ομιλία του ο Πρέσβης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία και στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον ευρύτερο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο.

 Ο κ. Khalid Usman Qaiser επεσήμανε τις διευκολύνσεις που παρέχει η χώρα μας στους επενδυτές με την Golden Visa, κάνοντας μεγάλες αναφορές στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα.

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομία της χώρας μας, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της πρεσβείας, φέτος αλλά και το 2019 θα υπάρξει επιτάχυνση στην ανάπτυξη των επενδύσεων, τουλάχιστον σε 10 τομείς μεταξύ των οποίων φάρμακα και πληροφορική.

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο – Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, έχουν υπογραφεί 18 μνημόνια συνεργασίας (MOU) με επιμελητηριακούς φορείς του Πακιστάν κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να αυξήσουν τις επαφές – συναντήσεις ώστε να υπάρξει μια συνεργασία σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακή.

 Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί αρκετές νέες συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω εδραίωση των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας.

 Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη του Πακιστάν - εκτιμάται ότι είναι 40 εκατομμύρια άνθρωποι - αντιπροσωπεύει μια “ισχυρή μηχανή” για αλλαγή, απαιτώντας τόσο καλύτερες υπηρεσίες όσο και πρόσβαση σε ευκαιρίες, κατέληξε η κα Μαρκοπούλου.

 “Οι τιτάνιες προσπάθειες μου”, υπογράμμισε, ”για μεγάλο χρονικό διάστημα απέδωσαν καρπούς και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ενισχύουμε την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών”.

 Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf ο οποίος ηγείται της αποστολής, απήυθυνε χαιρετισμό και αφού παρουσίασε τους επιχειρηματίες, αναφέρθηκε στα 75 Επιμελητήρια που δραστηριοποιούνται στη χώρα και στις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα