Ενημέρωση της Βουλής από τον υπ. Απασχόλησης για το ασφαλιστικό ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 15:19

Επιστολή προς τον προεδρεύοντα της Κοινής Συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Παναγιώτη Αδραχτά, απέστειλε σήμερα η Υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με την οποία ζητά να κληθεί ο υπουργός Απασχόλησης στην Επιτροπή, προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του. Το περιεχόμενο της επιστολής, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Απασχόλησης, έχει ως εξής:

«Με χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης "για επιμήκυνση του επαγγελματικού βίου" των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να δώσει για μία ακόμη φορά περαιτέρω διευκρινίσεις ή συγκεκριμένες προτάσεις.

Η παραπάνω δήλωση του υπουργού έρχεται σε προφανή αντίθεση με τη σκανδαλώδη, ρουσφετολογική πολιτική εθελουσίας εξόδου που η κυβέρνηση ακολουθεί επιλεκτικά όπου θεωρεί πολιτικά σκόπιμο, λόγου χάρη στον ΟΤΕ, με συνέπεια βαρύτατη επιβάρυνση των Ταμείων. Επιπλέον, εντείνει το ήδη διαπιστωμένο κύμα φυγής εργαζομένων για πρόωρη συνταξιοδότηση με άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και σοβαρή επιδείνωση του ελλείμματος κοινωνικής ασφάλισης.

Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού, όχι μόνο δεν βοηθούν στη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας, αλλά το επιβαρύνουν σοβαρά. Δημιουργούν γενικότερο κλίμα κοινωνικής ανασφάλειας και δυναμιτίζουν παραπέρα ό,τι έχει απομείνει από το διάλογο που δήθεν επιδιώκει η κυβέρνηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα