Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2006 15:20

Πτωτικό προμηνύεται το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων. Αρνητικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία οι ανησυχίες για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και η αναστάτωση που προκλήθηκε στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης.

Στις 14:49, οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 43 και 9 μονάδες αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

«Η Βόρεια Κορέα πυροδότησε ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη και την Ασία και ενδεχομένως να δώσει αφορμή για ρευστοποιήσεις και στη Wall Street», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής στην Jefferies & Co.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η General Motors, καθώς, σύμφωνα με τους “Financial Times”, εκπρόσωποι της Renault και της Nissan θα συναντηθούν αυτό το μήνα στο Ντιτρόιτ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού.

Οι τρεις εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας συμμαχίας, με σκοπό τη δημιουργία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Στις 17:00 θα ανακοινωθούν οι βιομηχανικές παραγγελίες Μαΐου, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,1% έναντι μείωσης 1,8% τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα