Αλ. Χαρίτσης: Αυξημένο ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 00:17
UPD:00:19
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών για την Ελλάδα διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατόπιν της ολοκλήρωσης του φετινού Greek Investment Road Show, το οποίο διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Από το βήμα εκδήλωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για ενδιαφέρον, το οποίο διευρύνεται σε τομείς πέραν των παραδοσιακών κλάδων.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός ότι το Road Show συνέπεσε με την απόφαση του Eurogroup για χρέος και μνημόνια. «Έτσι οι συζητήσεις αφορούσαν τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την οικονομία» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χ.Α., Γιώργος Χαντζηνικολάου, διαβεβαίωσε ότι «το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της κεφαλαιαγοράς».

«Η προώθηση ενός ισχυρού συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την προσέλκυση νέων επενδυτών, με θετικές επιδράσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης, υποστήριξε ότι «το Χρηματιστήριο συμβάλλει δυναμικά στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας σε κάθε φάση του κύκλου της».

«Το Χ.Α. με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει διαχρονικά, προσπαθεί ώστε η ενσωμάτωση και η αξιοποίηση των διεθνών εξελίξεων στον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς, να είναι ταχύτατη και να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα