Fed: «Κόκκινο» στο capital plan της Deutsche Bank

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 00:05
UPD:00:09
REUTERS/JONATHAN ERNST

«Κόκκινο» στο κεφαλαιακό πλάνο του αμερικανικού βραχίονα της Deutsche Bank άναψε η Federal Reserve, για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Σε συνέχεια των stress-tests των 35 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, η Fed διαπίστωσε «αδυναμίες» στην ικανότητα της Deutsche Bank να στηρίξει το κεφαλαιακό της πλάνο, όπως και επίσης στην υλοποίηση των μελλοντικών στόχων για τα έσοδα.

Βέβαια, χάρη στο γεγονός ότι η έδρα της τράπεζας βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, το «όχι» της Fed δεν συνεπάγεται την επιβολή περιορισμών στα μερίσματα των μετόχων.

Πράγμα το οποίο, όμως, επιβλήθηκε στις τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley, οι οποίες καλούνται να διατηρήσουν τα μερίσματα στα επίπεδα των τελευταίων ετών και να αποφύγουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα των stress-tests κρίθηκαν ως θετικά από τους αναλυτές, καθώς και οι 35 τράπεζες πέρασαν με επιτυχία το δυσμενές σενάριο.

Σύμφωνα με τη Fed, άλλωστε, τα υπό εξέταση χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία εκπροσωπούν το 80% των συνολικών τραπεζικών assets, κατάφεραν να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια κατά 800 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2009.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα