Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2001 18:06

Οι τίτλοι πετρελαϊκών εταιρειών εξακολουθούν να μονοπωλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά τη σημαντική αύξηση που παρουσιάζουν οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 3,4% χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ η τιμή του αργού σημείωσε άνοδο 1,4% φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Οπως εκτιμούν αναλυτές, οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, οι οποίοι - μετά το νέο γύρο προειδοποιήσεων από κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής για τα μελλοντικά τους κέρδη - δείχνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον κλάδο της υψηλής τενολογίας.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% και έχει φθάσει τις 5.915,8 μονάδες. H μετοχή της International Power σημειώνει άνοδο κατά 3,64% ενώ εκείνες των εταιρειών Shell Transport & Trading και BP ενισχύονται κατά 2% και 0,81% αντιστοίχως.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.645,36 μονάδες με άνοδο 0,94% και τη μετοχή της πετρελαϊκής Total Fina Elf να ενισχύεται κατά 3,08%. Αντιθέτως, η μετοχή της Alcatel εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά τις πληροφορίες ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την αμερικανική Lucent Technologies.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX έχει διαμορφωθεί στις 6.196,02 μονάδες με κέρδη 0,36%. Η μετοχή της ενεργειακής E.on «κερδίζει» 2,78%.

Ανοδο καταγράφουν αυτήν την ώρα και οι κυριότεροι δείκτες στις υπόλοιπες αγορές μετοχών της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα