Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ

Στις 14:45 η ανακοίνωση
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 11:57

ΣΤΑΘΕΡΑ στο 2,75%, στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας, αναμένεται να διατηρήσει σήμερα τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ωστόσο, οι ενδείξεις επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη υποδεικνύουν ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα, οι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς μεταποίησης και υπηρεσιών της Ευρωζώνης ανήλθαν τον Ιούνιο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.

Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σημείωσαν το Μάιο άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση και 6,0% σε ετήσια, αυξήσεις μεγαλύτερες του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η ΕΚΤ θα προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου, αν και ορισμένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στην τηλεσυνδιάσκεψη της 3ης Αυγούστου.

Η απόφαση της ΕΚΤ θα ανακοινωθεί στις 14:45 ώρα Ελλάδος, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στις 15:30.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα