Βραζιλία: Εσοδα 1,3 δισ. δολ. θα απωλέσει φέτος από τον τουρισμό

Μετά τη χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας Varig
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 12:12

ΕΣΟΔΑ 1,3 δισ. δολ. από τον εξωτερικό τουρισμό θα χάσει φέτος η Βραζιλία, μετά τη χρεοκοπία της Varig, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας εξωτερικών πτήσεων της χώρας μέχρι τον Ιούνιο, καθώς σταμάτησε να πραγματοποιεί πτήσεις στο εξωτερικό για να προστατεύσει τη ρευστότητά της που συνεχώς μειώνεται.

Η περικοπή των πτήσεων θα εμποδίσει τους ξένους ταξιδιώτες να πάνε στη Βραζιλία και ενδέχεται να μειώσουν φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό κατά 1,3 δισ. δολ., σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της χώρας, Γουολφρίντο Μάρες Γκούϊα, από τον στόχο των εσόδων ύψους 6,8 δισ. δολαρίων. Το επόμενο έτος οι εισροές τουριστικού συναλλάγματος θα είναι 8,8% χαμηλότερες από την πρόβλεψη των 8 δισ. δολ. συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η μείωση των πτήσεων της Viacao Aerea Rio-Grandense SA, αλλιώς

Varig, βλάπτει το σχέδιο του προέδρου της χώρας Λουΐ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, να αυξήσει τον τουρισμό στη χώρα και να διαφοροποιήσει την οικονομία, σύμφωνα με τον Γκούϊα.

Η Varig, η οποία μέχρι πέρυσι ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, ματαίωσε τον περασμένο μήνα 10 διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης και του Λος Αντζελες, επειδή αναγκάστηκε να κρατήσει το έδαφος 20 αεροσκάφη, μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων των ΗΠΑ και να τα επιστρέψει στις εταιρείες leasing, καθώς δεν είχε καταβάλει τις οφειλές της.

Η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας ηλικίας 80 ετών, η οποία λειτουργεί ακόμη υπό το καθεστώς της πτώχευσης, θα μειώσει τον αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα φέτος στα 7 εκατ. ανθρώπους από την αρχική πρόβλεψη για 7 εκατ. τουρίστες και στα 8 εκατ. από τα 9 εκατ. που προβλεπόταν να επισκεφθούν τη Βραζιλία το 2007, σύμφωνα με τον Γκούϊα.

Ο Λούλα αύξησε τις δαπάνες στον τουρισμό της Βραζιλίας από τότε που ανέλαβε τη θέση του προέδρου το 2003, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού. Οι υψηλότερες δαπάνες στο μάρκετινγκ και στις υποδομές επέτρεψαν στη Βραζιλία να αυξήσει τα έσοδα από τον ξένο τουρισμό, που έφερε στη χώρα 3,9 δισ. δολ. το 2005 από 2 δισ. δολ. το 2002.

Ο τουρισμός στη Βραζιλία είχε προϋπολογισμό ρεκόρ φέτος ύψους 1,3 δισ. ρεάλ εκ των οποίων τα 950 εκατ. ρεάλ έχουν ήδη δαπανηθεί, κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα