Deutsche Boerse: Ετοιμη για μια «λογική τιμή» εξαγοράς του Euronext

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 13:40

ΕΤΟΙΜΗ να καταβάλει μια λογική τιμή είναι η Deutsche Boerse AG, η διαχειρίστρια του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης για το Euronext NV και να κάνει υποχωρήσεις, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή Ρέτο Φραντσιόνι.

Η Deutsche Boerse, η οποία αγωνίζεται με την NYSE Group Inc. να αγοράσει το Euronext δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συγχώνευση είπε ο Φραντσιόνι σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους στις 4 Ιουλίου. Η εταιρεία που εδρεύει στη Φραγκφούρτη, συνεχίζει της συζητήσεις με τους μετόχους και «η ανταπόκριση ήταν στο σύνολό της θετική», είπε ο Φραντσιόνι.

«Η συγχώνευση θα ανοίξει τεράστιες προοπτικές για εμάς», αναφέρεται στην επιστολή του Φραντσιόνι.

Το Euronext, που διαχειρίζεται τα Χρηματιστήριο του Παρισιού και του Αμστερνταμ, συμφώνησε τον περασμένο μήνα σε μία συγχώνευση με το New York Stock Exchange (NYSE), αποτρέποντας μια προσφορά από την Deutsche Boerse. Η γερμανική εταιρεία είπε τον περασμένο μήνα ότι η προσφορά της δίνει καλύτερη αξία μακροπρόθεσμα.

Επίσης ο Φραντσιόνι είπε ότι θα γίνουν κάποιες προσαρμογές σε συγκεκριμένους τομείς και πως θα καταβληθούν προσπάθειες για τις λιγότερες πιθανές απολύσεις. Τα σχόλιά του δημοσιεύθηκαν νωρίτερα στην εφημερίδα «Wall Street Journal».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα