Μαραθώνιος για την αύξηση των δημοσίων εσόδων

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 20:36

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση της πορείας των εσόδων στις ΔΟΥ. Την Τρίτη 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την πορεία των εσόδων στα τελωνεία. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ Κρήτης στο Ηράκλειο, την Πέμπτη με στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και Ιονίων Νήσων, καθώς και με τους διευθυντές των τελωνείων της περιοχής.

Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την αύξηση των εσόδων κατά 10% στο εξάμηνο στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουν τεθεί στόχοι στην αύξηση των εσόδων στα τελωνεία, στο γεγονός ότι έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η Επιτροπή Αξιολόγησης των Ελεγκτών η οποία αξιολογεί τα στοιχεία από τους ελέγχους και τα προσωπικά στοιχεία των κρινόμενων, καθώς και στο ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι προληπτικοί έλεγχοι από τα ειδικά συνεργεία που συγκροτήθηκαν στις Εφορίες πριν από ένα μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα από 23 έως και 25 Ιουνίου έγιναν 1.119 έλεγχοι από τα ειδικά συνεργεία προληπτικού ελέγχου και διαπιστώθηκαν 163 παραβάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα