Νέο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO εντός του ΟΑΚΑ

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 20:45

Ενα νέο εκθεσιακό κέντρο δημιουργείται από τη HELEXPO στην Αττική, σε εφαρμογή του νόμου για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων που προβλέπει τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου στην περίμετρο του ΟΑΚΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος τόνισε ότι "με την παράλληλη χρήση του παρακείμενου HELEXPO-Palace δημιουργούμε το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο εκθεσιακό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς η HELEXPO θα συνδέσει τα δυο εκθεσιακά κέντρα με μίνι μπας".

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση της HELEXPO, ο προϋπολογισμός της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ. Το νέο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στην Αττική θα αναγερθεί σε ακάλυπτο χώρο 20 στρεμμάτων εντός του ΟΑΚΑ και θα έχει συνολική στεγασμένη εκθεσιακή επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να φιλοξενεί μέχρι και 15 εκθέσεις ετησίως αλλά και πολλά γεγονότα και εκδηλώσεις.

Η κατασκευή θα αποτελείται από μεταλλικό σκελετό και θα επικαλυφθεί με ειδικό τεντόπανο οροφής, ενώ θα διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις υποδομές εκείνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκθετών και των επισκεπτών.

Στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου εκθεσιακού κέντρου θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η δυνατότητα λειτουργίας ενός χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εκθετών επιφάνειας 4 στρεμμάτων και ενός χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών επιφάνειας 14 στρεμμάτων. Η μίσθωση του χώρου είναι διάρκειας πέντε ετών με δυνατότητα επέκτασης.

Η HELEXPO θα καταβάλλει πάγιο σταθερό μίσθωμα καθώς και ένα μεταβαλλόμενο ποσό το οποίο θα εξαρτάται από το μέγεθος της κάθε έκθεσης. Τους όρους ανέγερσης του νέου εκθεσιακού κέντρου θα εγκρίνει στην αποψινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της HELEXPO και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια και την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2007.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα