Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσαν μέσα στην εβδομάδα, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ για τις υπηρεσίες των βιομηχανιών, που μείωσε τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp., σημείωναν κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 126,33 μονάδες στις 10:37 π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης υποχώρησε μέσα στην εβδομάδα σε ποσοστό 0,5%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,4%, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομία της Ιαπωνίας. Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7%, μετά την ανακοίνωση του δείκτη των δραστηριοτήτων μη βιομηχανικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών, των κατασκευαστών και των λιανοπωλητών του Ιnstitute for Supply Management, ο οποίος υποχώρησε στο 57 το Ιούνιο από 60,1 τον Μάϊο. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη των βιομηχανιών που αποτελούν τα μέγιστα της οικονομίας των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα