Softbank: Εισήγηση για «πώληση», πτώση των μετοχών

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 08:14

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 8,3% σημείωσαν οι μετοχές της Softbank Corp., της εταιρείας Ιντερνετ που αγόρασε το ιαπωνικό σκέλος της Vodafone Group Plc, μετά την εισήγηση της Merrill Lynch & Co. προς τους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές της και της πρόβλεψης για ετήσιες ζημίες.

Η Softbank, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία πρόσβασης Ιντερνετ της Ιαπωνίας, κινήθηκαν πτωτικά, μετά το σχόλιο του αναλυτή της Merrill στο Τόκυο, Γιασουμάσα Γκόντα, ότι η εταιρεία ενδέχεται να εμφανίσει ετήσιες ζημίες 7,1 δισ. γιέν (62 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 30 δισ. γιέν που προβλεπόταν να εμφανίσει, σύμφωνα με την Toyo Keizai την εταιρεία παροχής οικονομικών πληροφοριών.

Η Merrill είπε ότι το σχέδιο της Softbank να διαθέσει τις υπηρεσίες της θυγατρικής Yahoo Japan Corp., της μηχανής εύρεσης με την πιο μεγάλη επισκεψιμότητα στη χώρα, στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να μην τονώσει τα κέρδη. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Softbank, Μασαγιόσι Σον, ενδέχεται να χάσει συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας τον Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο νόμος θα επιτρέψει την αλλαγή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αλλά με τη διατήρηση του αριθμού κλήσης.

Οι μετοχές υποχώρησαν 8,2%, φθάνοντας στα 2.365 γιέν η μία στις 13:09 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Φέτος, οι μετοχές της Softbank σημείωσαν απώλειες 53%, τις μεγαλύτερες μεταξύ των λοιπών του δείκτη Nikkei 225 την ίδια περίοδο, ο οποίος έχει υποχωρήσει φέτος 4,4%.

Τον Απρίλιο η Softbank κατέβαλε 1,8 δισ. γιέν για την εξαγορά της Vodafone K.K. και δανείστηκε 1,28 τρισ. γιέν από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc. και της Deutsche Bank AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα