Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 11:02

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε ανοδικά χθες, καθώς η δραστηριότητα στον τοµέα των υπηρεσιών τον Ιούνιο ήταν χαµηλότερη του αναµενόµενου, κάτι που καθησύχασε τους φόβους για αυξήσεις επιτοκίων. Πάντως οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να παρουσιάσουν τάσεις συσσώρευσης σήµερα εν αναµονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ. Την πορεία των διεθνών αγορών αναµένουµε να ακολουθήσει και η εγχώρια αγορά».

Praxis Securities: «Θετικά εκτιμούμε ότι θα κινηθεί η εγχώρια αγορά, καθώς οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού οδηγήθηκαν σε θετικό κλείσιμο κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Στα θετικά στοιχεία επισημαίνουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, υιοθετώντας παράλληλα ήπια φρασεολογίας, ενώ αρνητικό στοιχείο αποτελεί η διατήρηση της ανοδικής κίνησης της τιμής του πετρελαίου ($74,8 ανά βαρέλι)».

Euroxx: «Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη Τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο FTSE-20 με τις μετοχές των ¶λφα, Αγροτική και Εθνική Τράπεζα να οδηγούν τον δείκτη χαμηλότερα, στον αντίποδα η μετοχή της Βιοχάλκο, σημείωσε κέρδη της τάξεως του 1,98%. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν μικτές τάσεις με την Ευρώπη και την Αμερική να ενισχύονται, ενώ η Ασία υποχώρησε οριακά.

»Η μακροοικονομική ανησυχία για πιθανή αύξηση των επιτοκίων σε Ευρώπη, οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον σε συνδυασμό με την γεωπολιτική αστάθεια που προκαλεί η πολιτική που ακολουθεί η Β. Κορέα εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις αγορές στο άμεσο μέλλον. Για σήμερα αναμένεται ότι η χρονοσειρα τιμών του Χ.Α. θα διαμορφώσει τάση από τις Ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα