Δημόσια πρόταση εξαγοράς της ΕΒΙΚ (2)

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 17:30
UPD:17:31

ΔΗΜΟΣΙΑ πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΒΙΚ Α.Ε. κατέθεσε ο κ. Κυριακίδης Πέτρος. Πριν από λίγο η ΕΒΙΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/07/1211803.htm :

«Ο κ. Πέτρος Κυριακίδης του Γεωργίου (ο "Προτείνων") υπέβαλε την 7η Ιουλίου 2006, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η "Ε.Κ.") και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας υπό την επωνυμία "ΕΒΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ" και το διακριτικό τίτλο "ΕΒΙΚ Α.Ε." (η "Εταιρία"), σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με προαιρετική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών (η "Δημόσια Πρόταση") της Εταιρίας.

1. ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ:

Προτείνων είναι ο κ. Πέτρος Κυριακίδης του Γεωργίου, Κυπριακής ιθαγένειας, κάτοικος Π. Φαλήρου, οδός Καρτσιβάνη, αριθμός 14.

2. ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ανώνυμη εταιρία υπό την επωνυμία "ΕΒΙΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ" και το διακριτικό τίτλο "ΕΒΙΚ Α.Ε." που εδρεύει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, οδός Πεντέλης, αριθμός 34.

3. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΟΣ:

Το πιστωτικό ίδρυμα "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.", με έδρα την Αθήνα, οδός Αμερικής αριθμός 4, ενεργεί, κατ' άρθρο 12 του νόμου 3461/2006, ως σύμβουλος του Προτείνοντος για τη Δημόσια Πρόταση.

4. ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:

Το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρίας "ΕΒΙΚ Α.Ε.", με ονομαστική αξία Euro 1,00, οι οποίες έχουν εισαχθεί και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

5. ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ:

Με την επιφύλαξη της σημείωσης που αναφέρεται στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης και της προϋπόθεσης που αναφέρεται στην παρ. 6, ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει έως 4.030.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εταιρίας, που αντιπροσωπεύουν το 100,00% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της. Σημειώνεται ότι ο Προτείνων δεν προτίθεται, από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσει μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της "ΕΒΙΚ Α.Ε.".

6. ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ: Η Δημόσια Πρόταση θα ισχύσει, εφόσον, κατά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ο αριθμός των μετοχών της Εταιρίας που θα έχουν εγκύρως και νομίμως προσφερθεί στον Προτείνοντα μαζί με τις μετοχές που τυχόν θα έχει αποκτήσει, άμεσα ή έμμεσα, ισούται τουλάχιστον με 2.015.001 μετοχές, που αντιστοιχούν σε 50,00% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας πλέον μίας μετοχής.

7. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ:

Ο Προτείνων θα καταβάλλει για κάθε μετοχή, ως προς την οποία η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εγκύρως αποδεκτή, το ποσό του Euro 4,00 τοις μετρητοίς.

8. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑ:

Ο Προτείνων, στις 7 Ιουλίου 2006, δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές της Εταιρίας,

9. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Ε.Κ. του Πληροφοριακού Δελτίου, αντίγραφα του οποίου και δηλώσεις αποδοχής θα είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων δεν προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα