Χατζάκου: Προς όφελος της ΜΕΒΓΑΛ η μεταβίβαση του 21% στη Δέλτα

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 18:04

Με γνώμονα το συμφέρον της ΜΕΒΓΑΛ έγινε η κίνηση για μεταβίβαση του 21% των μετοχών της εταιρίας στη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, καθώς σε μια περίοδο επιχειρηματικών συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανακατατάξεων, θα είναι προς όφελος της πρώτης και των εργαζομένων της να έχουν στο πλευρό τους τον «ισχυρό» της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.

Την πεποίθηση αυτή εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 21% των μετοχών της στη ΔΕΛΤΑ, δεν παραβιάζει ούτε το νόμο, ούτε το καταστατικό της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τον πίνακα μετόχων, που ανακοίνωσε χθες ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Δημήτρης Συμεωνίδης, η κα Χατζάκου υποστηρίζει ότι «έγινε αιφνίδια και αδικαιολόγητη αναδιανομή των μετοχών, με μόνη απόφαση -κατόπιν πρότασης του προέδρου, Πέτρου Παπαδάκη- του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας».

«Επιφυλάσσομαι ως προς τη νομιμότητα της απόφασης, καθότι τα νέα ποσοστά δεν ανταποκρίνονται στις μετοχές που ακώλυτα και επί σειρά ετών κατέχουν οι μέτοχοι Αικατερίνη, σύζυγος Κωνσταντίνου Χατζάκου και Μαρία Χατζάκου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα