Προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού πόλεως

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 17:26

Ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, προωθούν μια σειρά δράσεων για την καθιέρωση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού πόλεως (city break). Αυτή η μορφή τουρισμού αναπτύσσεται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο και σύμφωνα με σχετικές μελέτες αναμένεται να αναδειχθεί σε σημαντικό τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης υπέβαλε φάκελο υποψηφιότητας για την διοργάνωση της εκθέσεως City Break Expo και του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικών Οργανισμών Πόλεων (European Cities Tourism - ECT) στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2007. Η υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Θόδωρος Μπεχράκης, απέστειλαν επίσημες επιστολές υποστήριξης. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Δημήτρης Λαμπαδάριος, συνόδευσε την αποστολή διεκδίκησης στο Ελσίνκι της Φινλανδίας όπου διεξήχθη η φετινή έκθεση και πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με τους εκπροσώπους της διοικητικής αρχής του ECT και της διοργανώτριας εταιρείας Reed Travel Exhibitions, στους οποίους μετέφερε την επίσημη πρόθεση της ελληνικής πολιτείας για την στήριξη της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα.

Σε συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει την επόμενη έκθεση, η διοργανώτρια εταιρεία και οι απεσταλμένοι του ECT θα πραγματοποιήσουν 3ήμερη επιθεώρηση των προτεινόμενων εκθεσιακών χώρων και ξενοδοχειακών υποδομών από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου 2006.

Η City Break Expo αποτελεί την πρώτη εξειδικευμένη εκθεσιακή πρωτοβουλία στον τομέα των city breaks και καλύπτει ένα σημαντικό κενό που είχε δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά. Σε συνδυασμό με το ετήσιο συνέδριο του ECT, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η έκθεση διοργανώνεται από την διοικητική αρχή του εν λόγω οργανισμού (ECT) και την Reed Travel Exhibitions, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης τουριστικών εκθέσεων στον κόσμο. To European Cities Tourism (ECT) απαρτίζεται από τουριστικούς οργανισμούς 150 πόλεων-μελών από 30 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και έχει ως βασικό στόχο την δικτύωση, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την συνεργασία για την προώθηση του αστικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της Αθήνας στην 1η City Break Expo 2006 στο Ελσίνκι από τις 12 έως 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της διεθνούς τουριστικής αγοράς (τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, διοργανωτές συνεδρίων και άλλους φορείς από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική). Το αρχείο επαφών και η λίστα δυνητικών συνεργατών-επαγγελματιών τουρισμού, είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο τουριστικό γραφείο της Αθήνας. Για την παραλαβή αντίγραφου του αρχείου πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3253123, φαξ: 210 3216653, [email protected] ή τον Σύνδεσμο εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στο 210 9223522

Eρευνα για την εικόνα της Αθήνας

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε 100 επισκέπτες - επαγγελματίες του τουρισμού της εκθέσεως για την εικόνα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού προέκυψε ότι το 40% δεν έχει επισκεφτεί την Αθήνα, το 85% όσων έχουν επισκεφτεί την Αθήνα, το πραγματοποίησαν πριν το 2004, το 56% καλοκαίρι, και μόλις 25% την άνοιξη, το 44% για επιχειρηματικούς λόγους και το 44% για αναψυχή, ο μέσος όρος διαμονής ήταν 4 ημέρες, το 41% έχει συνεργαστεί με Ελληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες (από αυτούς, 10 από τους 12 είχαν θετική εμπειρία και προτίθενται να συνεργαστούν ξανά), το 56% θεωρεί ανταγωνιστικές τις τιμές των ξενοδοχείων και μόλις 10% αυξημένες, το 73% προτίθεται να προτείνει την Αθήνα για city break, το 37% για καλοκαιρινές διακοπές και το 33% για ταξίδια κινήτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα