ΟΤΟΕ: Στο 70% η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 17:43

Το 70% προσέγγισε η συμμετοχή των εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική και την Τράπεζα της Ελλάδος, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων που είχε κηρύξει η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Η ΟΤΟΕ τονίζει πως έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής, κατηγορεί τους τραπεζίτες για αδιαλλαξία, αλλά και την κυβέρνηση -και ειδικότερα τον υπουργό Απασχόλησης για- αδυναμία να αντιπαρατεθούν με την αυθαιρεσία και την καταστρατήγηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, των νόμων.

Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι αν οι τραπεζίτες δεν αλλάξουν στάση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη τη στάση των τραπεζιτών στο διάλογο με την ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά τους πλήττει άμεσα την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπόθεση της κοινωνικής συνεννόησης.

Όπως τονίζει επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αρκείται στο ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου" «και να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων και της συνταγματικής επιταγής, τουλάχιστον στις τράπεζες στις οποίες διορίζει τους διοικητές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα