Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 17:43

ΟΤΟΕ: Στο 70% η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Το 70% προσέγγισε η συμμετοχή των εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική και την Τράπεζα της Ελλάδος, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων που είχε κηρύξει η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Η ΟΤΟΕ τονίζει πως έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής, κατηγορεί τους τραπεζίτες για αδιαλλαξία, αλλά και την κυβέρνηση -και ειδικότερα τον υπουργό Απασχόλησης για- αδυναμία να αντιπαρατεθούν με την αυθαιρεσία και την καταστρατήγηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, των νόμων.

Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι αν οι τραπεζίτες δεν αλλάξουν στάση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη τη στάση των τραπεζιτών στο διάλογο με την ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά τους πλήττει άμεσα την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπόθεση της κοινωνικής συνεννόησης.

Όπως τονίζει επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αρκείται στο ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου" «και να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων και της συνταγματικής επιταγής, τουλάχιστον στις τράπεζες στις οποίες διορίζει τους διοικητές».