Νουί: H προσέγγιση ανά περίπτωση το πιο πιθανό σενάριο για τα κόκκινα δάνεια

Δεν έχει καταλήξει στο οριστικό σχέδιο η ΕΚΤ
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 16:38
UPD:16:49
EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται προς το παρόν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, όπως επεσήμανε η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της κεντρικής τράπεζας, Ντανιέλ Νουί. Υποσχέθηκε πάντως ότι «αργότερα μέσα στο έτος» θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.  

«Στο ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), προς το παρόν εξακολουθούμε να αναπτύσσουμε την πολιτική μας. Αλλά εκτιμώ ότι θα μπορούμε να το συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα μέσα στο έτος» είπε η κ. Νουί από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου. Σημείωσε πάντως πως το πιο πιθανό σενάριο για μελλοντική δράση είναι η προσέγγιση ανά περίπτωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η ΕΚΤ προωθεί έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα της επιτρέπει να παρουσιάσει μία αξιόπιστη λύση για το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, αλλά και θα μπορεί να γίνει αποδεκτός από τους λεγόμενους αδύναμους κρίκους.

Η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ αναφέρθηκε ακόμη και στις επιπτώσεις του Brexit στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Όπως είπε οι περισσότερες τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην προετοιμασία για την προσαρμογή τους στο μετά- Brexit  περιβάλλον. Προειδοποίησε δε όσες τράπεζες μεταφέρουν δραστηριότητες στην Ευρωζώνη και δεν έχουν ακόμη καταθέσει αίτηση για σχετική άδεια ότι ο χρόνος τελειώνει. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα