Αιθιοπία: Δάνειο 3 δισ. δολαρίων από τα Αραβικά Εμιράτα

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 19:01
UPD:19:09
REUTERS/Tiksa Negeri

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπι Αχμέντ

Χρηματική βοήθεια, ύψους 3 δισ. δολαρίων, προς την Αιθιοπία, δεσμεύτηκε να παράσχει το Ηνωμένο Αραβικό Εμιράτο, εν μέσω των οξυνόμενων οικονομικών προβλημάτων του αφρικανικού κράτους.

Οι ελλείψεις σε ξένο συνάλλαγμα, λόγω των μεγάλων δαπανών σε έργα υποδομών, έχουν «στεγνώσει» την κεντρική τράπεζα της Αιθιοπίας, οδηγώντας σε πτώση το εγχώριο νόμισμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αραβικό Εμιράτο συμφώνησε στην παροχή βοήθειας, ύψους 3 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 1 δισ. θα κατατεθεί στην κεντρική τράπεζα της αφρικανικής χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νομισματικά αποθέματα της Αιθιοπίας, αυτή τη στιγμή, ισούνται με την αξία των μηνιαίων εισαγωγών της χώρας.

Η οικονομία είναι κρατικά προσανατολισμένη σε μεγάλο βαθμό και οι πρόσφατες επενδύσεις σε τέσσερα λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να άρει ορισμένους από τους περιορισμούς στις ιδιωτικές επενδύσεις, προχωρώντας στην αποκρατικοποίηση των εθνικών αερογραμμών και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης, το 30% του πληθυσμού εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα