Μαγνήτης για τους αμερικανικούς κολοσσούς η Ιρλανδία-1.000 νέες θέσεις από την Amazon

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 18:58
UPD:18:59
SHUTTERSTOCK

Η Ιρλανδία παραμένει μία από τις ελκυστικότερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επενδύσεις από πολυεθνικές, γεγονός που δίνει ώθηση στην αγορά εργασίας. 

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από την Amazon, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού της στην Ιρλανδία σε περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters από τις αρχές του έτους οι ξένες επιχειρήσεις με παρουσία στην Ιρλανδία έχουν ανακοινώσει τη δημιουργία 11.300 θέσεων. Πρόκειται για ελαφρά αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα επιμένει εδώ και δεκαετίες σε ευνοϊκή φορολογική πολιτική για τις επιχειρήσεις. Αν και έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάποιες πρακτικές, που θεωρήθηκαν αθέμιτος ανταγωνισμός προς τα άλλα κράτη μέλη και έμμεση κρατική ενίσχυση εταιρειών, εξακολουθεί να έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τις εταιρείες, στο 12,5%. 

Η χώρα λειτουργεί έτσι ως μαγνήτης για τους αμερικανικούς κολοσσούς, όπως η Apple, η Google και το Facebook, που συνολικά καλύπτουν μία στις δέκα θέσεις στην ιρλανδική αγορά εργασίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα