Μοσκοβισί: Οπωσδήποτε συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup

Νέα παρέμβαση του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 14:37
UPD:14:40
EPA/DOMENIC AQUILINA

Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, λίγα μόνο 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 21 Ιουνίου.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν οπωσδήποτε να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» υποστήριξε, χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα αφορούν τη διαγραφή του χρέους», αλλά την ελάφρυνσή του.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Public Senat», ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για «μια σημαντική πολιτική και συμβολική στιγμή για την Ευρώπη».

Η παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, εντάσσεται στην προσπάθεια της Κομισιόν για τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων ελάφρυνσης, τα οποία θα πείσουν τις αγορές για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ωστόσο, Γερμανία και ESM φαίνεται πως κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών και επιμένοντας σε μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ανέφερε ότι «οι συνομιλίες οδεύουν προς την τελική τους φάση και οι πιστωτές συζητούν για το είδος των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που μπορούν να παραχωρήσουν, ώστε να διευκολύνουν την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μάλιστα, «οι διαπραγματεύσεις για το είδος, το μέγεθος και τους όρους της ελάφρυνσης διεξάγονται σε φορτισμένο κλίμα, παρότι όλες οι πλευρές επιδιώκουν την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέχρι τις 21 Ιουνίου».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα