«Μένουμε Ιράν» αποφάσισε η Renault

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 20:24
UPD:20:25
EPA/IAN LANGSDON

Να παραμείνει στο Ιράν αποφάσισε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, αγνοώντας την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

«Δεν θα φύγουμε, έστω κι’ αν χρειαστεί να περιορίσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Κάρλος Γκοσν, απευθυνόμενος προς τους μετόχους.

«Ασφαλώς θα παραμείνουμε με περιορισμένη δραστηριότητα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποια στιγμή η αγορά θα ξανανοίξει και το γεγονός ότι θα έχουμε παραμείνει σίγουρα θα αποτελέσει πλεονέκτημα» έσπευσε να διευκρινίσει, από το βήμα της γενικής συνέλευσης, στο Παρίσι.

Επανέλαβε, επιπλέον, ότι η παρουσία της Renault στο Ιράν θα είναι σε τέτοια επίπεδα, ώστε να μην προκαλέσει αντίποινα εκ μέρους των αμερικανικών αρχών.

Τον περασμένο Μάιο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη διεθνή συμφωνία για το Ιράν, επαναφέροντας τις κυρώσεις εις βάρος των εταιρειών που συνεργάζονται με την ασιατική χώρα.

Ωστόσο, για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία η αγορά του Ιράν είναι αρκετά σημαντική, καθώς μόνο πέρυσι διέθεσε 160.000 οχήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα