Νέοι τριγμοί στο πέσο της Αργεντινής

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 20:16
UPD:20:25
REUTERS/AGUSTIN MARCARIAN

Ακόμη μία μέρα έντονων διακυμάνσεων βιώνει το νόμισμα της Αργεντινής, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το πέσο αφού πρώτα ενισχύθηκε κατά 4% στα 26,75 πέσο/δολάριο, στη συνέχεια υποχώρησε κατά 2% στα 28,35 πέσο/δολάριο.

Οι έντονες διακυμάνσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, απορρέουν από τη μειωμένη ρευστότητα, η οποία αντανακλά τους μικρούς όγκους συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι ανάλογες μεταβολές σημειώθηκαν και χθες στο αργεντινό νόμισμα, το οποίο τελικώς υποχώρησε κατά 6,5%, μετά την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Η θέση του κεντρικού τραπεζίτη καλύφθηκε άμεσα από τον υπουργό Οικονομικών, Λουίς Καπούτο, εξέλιξη η οποία όμως, εντείνει τις ανησυχίες για την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παραπάνω εξελίξεις πραγματοποιούνται στη σκιά του νέου προγράμματος βοήθειας, ύψους 50 δισ. δολαρίων, το οποίο συμφωνήθηκε προσφάτως μεταξύ του Μπουένος Άιρες και του ΔΝΤ.  

Στη θέση του Καπούτο -στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών- τοποθετήθηκε ο Νίκολας Ντουτζόβνε, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις, εξήρε τις ευεργετικής επιπτώσεις της πρώτης εκταμίευσης του δανείου σε πέσο και νομισματικά αποθέματα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα