Πρόστιμο 280,5 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. στη Microsoft

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 13:03

Πρόστιμο 280,5 εκατ. ευρώ (357,3 εκατ. δολάρια) επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Microsoft για μη συμμόρφωση με απόφαση του 2004 για την μονοπωλιακή πολιτική της εταιρείας.

Το νέο βαρύ πρόστιμο είναι το πρώτο του είδους του και προστίθεται στο πρόστιμο-ρεκόρ των 497 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της αντιτράστ νομοθεσίας το Μάρτιο του 2004.

«Η Microsoft δεν έχει τερματίσει την παράνομη συμπεριφορά της. Δεν έχω άλλη εναλλακτική λύση παρά να επιβάλω την πληρωμή προστίμου για τη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωσή της. Καμία εταιρεία δεν είναι πάνω από το νόμο», υπογράμμισε η ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Νίλι Κρόες.

Το πρόστιμο καλύπτει μία περίοδο από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιουνίου και υπολογίστηκε πολλαπλασιάζοντας τις 187 παραβάσεων από την πλευρά της εταιρείας με 1,5 εκατ. ευρώ ανά ημέρα.

Η Microsoft πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής και νέου αυξημένου προστίμου, ύψους 3 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, αν συνεχίσει να μην συμμορφώνεται με τη σχετική υπόδειξη της Κομισιόν έως την 31η Ιουλίου. Η Επιτροπή ζητεί από τη Microsoft να δώσει πληροφορίες σε ανταγωνιστές κατασκευαστές λογισμικού (software) ώστε οι εφαρμογές τους να μπορούν να «τρέχουν» χωρίς προβλήματα στο λειτουργικό σύστημα των Windows.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα