Έργο 28 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία της Intrasoft

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 16:34

Στην κοινοπραξία Intrasoft International, SWORD Technologies και ATOS Origin Bελγίου ανατέθηκε σύμβαση από τη Γενική Διεύθυνση “Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σύμβαση αφορά στη λειτουργία και στην επέκταση της Εσωτερικής Αγοράς, ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι τέσσερα έτη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή της INTRASOFT International είναι 40%. Εκτιμάται ότι για την εκτέλεση της σύμβασης θα απαιτηθεί η απασχόληση πάνω από 100 επαγγελματιών -αναλυτών, προγραμματιστών, εκπαιδευτών, και άλλων ειδικοτήτων.

Η σύμβαση αυτή συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού τελωνειακού συστήματος γνωστού ως «ηλεκτρονικό τελωνείο» (e-Customs). Περιλαμβάνει τον καθορισμό των επιχειρηματικών και τεχνικών προδιαγραφών των συστημάτων που θα εφαρμόσουν όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και την ανάπτυξη των συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, τόσο από τα κράτη σε εθνικό επίπεδο όσο και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ολοκλήρωση του συστήματος e-Customs, οι εμπορικοί παράγοντες θα ανταλλάσσουν πληροφορίες με άλλα κράτη-μέλη από τα γραφεία τους στα δικά τους κράτη (Single-Point-Of-Contact) και θα επικοινωνούν με όλες τις δημόσιες αρχές μέσω των τελωνείων (One-Stop-Shop).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα