MOΔ: Σύστημα e-learning για τους φορείς του KΠΣ

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 17:34

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χρ. Φώλια και του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Β. Ασημακόπουλου υπογράφηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΜΟΔ α.ε κ. Δ. Καρδοματέα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Ν. Τσαμπουράκη, η σύμβαση για το «Σύστημα Τηλεκπαίδευσης (e-learning) των φορέων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης».

Η ΜΟΔ α.ε. επιδιώκοντας τον συνεχή εμπλουτισμό των εργαλείων και των μεθόδων επιμόρφωσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, προβαίνει στην εφαρμογή συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών και τους Τελικούς Δικαιούχους του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Το έργο, προϋπολογισμού € 2 εκατ., θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Το σύστημα τηλεκπαίδευσης βασίζεται στη χρήση του διαδικτύου, ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες αιχμής και προσφέρει σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση σε εικονική αίθουσα διδασκαλίας. Η εκπαίδευση θα αφορά κυρίως τεχνικές γνώσεις σε θέματα ΚΠΣ και ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων (π.χ. γλωσσικές δεξιότητες και δεξιότητες χρήσης εφαρμογών Η/Υ). Με τον συνδυασμό της παραδοσιακής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου επιτυγχάνεται:

• άμεση ανταπόκριση σε επίκαιρες ανάγκες πληροφόρησης/εκπαίδευσης

• εξοικονόμηση χρόνου στο πιεστικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν τα στελέχη του ΚΠΣ

• μεγάλη ευελιξία ως προς τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσης

• εξατομίκευση της εκπαίδευσης και προσαρμογή στις προσωπικές ανάγκες των εκπαιδευομένων

• δυνατότητα πρόσβασης μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευομένων

• συνεχής ανάπτυξη των δεξιοτήτων

• αποτελεσματικότερη δικτύωση των στελεχών του ΚΠΣ μέσα από την χρήση των εργαλείων επικοινωνίας

• άμεση πρόσβαση των στελεχών σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για επιχειρησιακά θέματα

Το έργο θα υλοποιηθεί από την ΜΟΔ σε συνεργασία με την κοινοπραξία ελληνικών και ξένων εξειδικευμένων φορέων και εταιριών ATC/01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, η οποία επελέγη μετά από διεθνή διαγωνισμό. (Υπεργολάβοι: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, iForce Επικοινωνίες Α.Ε., Saba Human Capital Development and Management και ALLOS Italiα). Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του συστήματος, το έργο θα συνεχίσει να λειτουργεί και να συντηρείται με ευθύνη της ΜΟΔ α.ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα