Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ στον κλάδο ένδυσης

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 17:53

Τις επόμενες 10 μέρες πρόκειται να ανακοινώσουμε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» ένα νέο πρόγραμμα, το πρόγραμμα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο κλωστοϋφαντουργίας ένδυσης, υπόδησης, δέρματος, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενδυσης Βασίλη Μασέλο, το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοιμου Ενδύματος Ελλάδος Θεόφιλο Ασλανίδη και το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοιμου Ενδύματος Ελλάδος Μελέτη Καραμπίνη.

Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με το προσεχές Σαλόνι Μόδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα συμμετάσχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και από το χώρο της ένδυσης και από το χώρο της υπόδησης.

Ο υπουργός έκλεισε με την επισήμανση ότι ο κλάδος και της ένδυσης και της υπόδησης έχει μέλλον στην Ελλάδα, αρκεί οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στην καινούρια πραγματικότητα, να δουλέψουν με καινοτομικές ιδέες, με προστιθέμενη αξία, «γιατί η δημιουργικότητα του Ελληνα σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να κρατήσει τον κλάδο ψηλά, να τον αναπτύξει και να τον διευρύνει ακόμα περισσότερο κυρίως στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και γιατί όχι και σε όλες τις παγκόσμιες αγορές».

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων της κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και δέρματος θα υπάρξει ειδικό σχέδιο ενίσχυσης στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος «De minimis» για τη χρηματοδότηση ειδικών επιχειρηματικών προγραμμάτων των αντίστοιχων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα