ΠΑΣΟΚ: Aργοπορημένη κι πενιχρή η παρέμβαση της Τραπέζης Ελλάδος

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 19:11

Το ΠΑΣΟΚ, θα φέρει στην Βουλή Πρόταση Νόμου για την προστασία των πολιτών στις τραπεζικές δανειακές συμβάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Τομέων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία χαρακτηρίζεται αργοπορημένη κι πενιχρή η παρέμβαση της Τραπέζης Ελλάδος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/12/1216886.htm .

«Απέναντι σε πιστωτικά ιδρύματα που επιζητούν αφορμές για να χρεώνουν τους δανειολήπτες, χρησιμοποιώντας παραπλανητικούς χαρακτηρισμούς και καταφεύγοντας σε υψηλές προμήθειες, ο έλεγχος θα πρέπει να επεκτείνεται και στην νομιμότητα των χρεώσεων.

Η κυβέρνηση που έχει την θεσμική ευθύνη για την προστασία του καταναλωτή, παραμένει παθητικός θεατής στο πρόβλημα. Οπως παθητικός θεατής παρέμενε και ως τώρα και επί μακρόν, η Διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδος. Οφειλε να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο.

Αλλωστε, η υπόθεση της προστασίας των πολιτών στις τραπεζικές συναλλαγές, δεν μπορεί να μετατραπεί σε μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα