Εμπορική: Γνώμη δ.σ. για προτάσεις Credit Agricole και Τράπεζας Κύπρου

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 20:03

Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας προκειμένου να εκφράσει την γνώμη για τις δύο προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την αγορά των μετόχων της τράπεζας.

Ειδικότερα, για την πρόταση της Gredit Agricole (CA) αναφέρει ότι:

- Η επιχειρηματική στρατηγική της CA για την Εμπορική Τράπεζα είναι αξιόλογη, βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα συνεργασία και συνεπάγεται τα πλεονεκτήματα από την ένταξη της Εμπορικής Τράπεζας σε έναν από τους διεθνώς μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους.

- Το προσφερόμενο από την CA τίμημα 23,50 ευρω ανά μετοχή υπερβαίνει οριακά το χαμηλότερο άκρο του ευλόγου εύρους τιμών ανά μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας και δεν ενσωματώνει το διεθνώς σύνηθες για τους μετόχους υπερτίμημα (control premium) για την απόκτηση ελέγχου της Εμπορικής Τράπεζας.

- Η επιχειρηματική στρατηγική της CA δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση εντός του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Για την πρόταση της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι:

- Η επιχειρηματική στρατηγική της τράπεζας Κύπρου περιέχει αξιόλογα στοιχεία και αποσκοπεί στη μεγέθυνση της εγχώριας και διεθνούς παρουσίας του. Υπάρχουν ωστόσο πτυχές της επιχειρηματικής στρατηγικής που δεν εξειδικεύονται επαρκώς.

- Το προσφερόμενο από την τράπεζα Κύπρου αντάλλαγμα, δηλαδή 6 Ευρώ και 3,25 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ανά μετοχή της εταιρείας, υπερβαίνει σήμερα το υψηλότερο άκρο του ευλόγου εύρους τιμών ανά μετοχή της Εταιρίας και ενσωματώνει για τους μετόχους υπερτίμημα (control premium) για την απόκτηση του ελέγχου της Εταιρίας. Στο βαθμό που το προσφερόμενο αντάλλαγμα περιέχει μετοχές της Τράπεζας Κύπρου υπόκειται στη διακύμανση της χρηματιστηριακής τιμής τους.

- Η επιχειρηματική στρατηγική της τράπεζας Κύπρου δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση εντός του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα