«Φρένο» στις υψηλές τιμές roaming επιχειρεί να βάλει η Ε.Ε.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 20:49

Την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών «roaming» (περιαγωγή) που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ε.Ε., πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την αρμόδια Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ στόχος της Επιτροπής είναι να μειώσει κατά 70% το κόστος που πληρώνουν οι καταναλωτές όταν δέχονται κλήσεις στο εξωτερικό, αλλά και όταν κάνουν κλήσεις από το εξωτερικό (εντός της Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα, προτείνεται να τεθεί πλαφόν, τόσο στην τιμή χονδρικής πώλησης των υπηρεσιών περιαγωγής (από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μιας χώρας σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας άλλης χώρας), όσο και στην τιμή λιανικής πώλησής τους (από μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προς τον πελάτη-συνδρομητή).

Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει η τιμή λιανικής πώλησης των υπηρεσιών περιαγωγής να μην υπερβαίνει την τιμή χονδρικής πώλησης πάνω από 30%.

Η Επιτροπή εκτιμά πως με την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού κανονισμού οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας θα εξοικονομήσουν συνολικά γύρω στα 5,4 δισ. ευρώ. Ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα