Επαναλειτουργία της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ο υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 12:51
UPD:15:59

Την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής, που συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

«Ισχύει η δήλωση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους ότι, εφόσον αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της Β.Φ.Λ., το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη θα επαναλειτουργήσει με ορθολογικό τρόπο. Εξουσιοδοτήθηκα να σας ενημερώσω ότι εάν μέχρι αύριο δεν ανακοινώσει η Διοίκηση της Β.Φ.Λ την επαναλειτουργία του εργοστασίου, ο υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Τσιτουρίδης θα κάνει ο ίδιος ανακοινώσεις τη Δευτέρα 17 Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Καλαντζής απευθυνόμενος στους εργαζομένους.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, ζητώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Καλαντζής μεσολάβησε για να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρόεδρου των Εργαζομένων, Γιώργου Μιχαηλίδη, με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης, ο κ. Τσιτουρίδης τον διαβεβαίωσε ότι επίκεινται ανακοινώσεις από την εταιρεία -«ίσως και αύριο», όπως είπε- ενώ δεσμεύτηκε ότι εάν δεν γίνουν, θα προβεί ο ίδιος σε ενημέρωση τους, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, ο υπουργός Απασχόλησης του μετέφερε, ότι «ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης δέχτηκε να δοθούν προς τις Τράπεζες οι κρατικές εγγυήσεις που ζητούσαν, για να μπουν τα δάνεια σε ειδικό καθεστώς με επιδοτούμενο επιτόκιο», ώστε να γίνει με ευνοϊκούς όρους η αποπληρωμή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα