Μικρά κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 16:44
UPD:16:45
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μικρά κέρδη καταγράφουν στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, λίγα 24ωρα μετά το «σχίσμα» μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. στη Σύνοδο των G7.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,15% στις 25.353 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,06% στις 7.650 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,11% στις 2.782 μονάδες.

Οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά τις εργασίες της συνόδου των G7, καθώς οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν τις... διαφωνίες τους για το παγκόσμιο εμπόριο. Μάλιστα, το κλίμα φέρεται να ήταν εντόνως αρνητικό, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των έξι υπόλοιπων ηγετών.

«Ο Τραμπ καλλιεργεί ένα κλίμα απρόβλεπτο, το οποίο δεν αρέσει καθόλου στις αγορές» σχολιάζει ο Μάρις Ογκ, επικεφαλής της Tower Bridge Advisors. «Αν και η πολιτική δεν επηρεάζει τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς, αυτό εντούτοις να αλλάξει αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση» σπεύδει να πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η Wall Street προετοιμάζεται για την αυριανή, πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, στη Σιγκαπούρη. Οι προσδοκίες όλων συνοψίζονται στην επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιόνγιανγκ και την άρση της απομόνωσης του βορειοκορεάτικου καθεστώτος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJI



Σχολιασμένα