«Kυπριακότητα» της Λαϊκής Τράπεζας υποσχέθηκε ο Βγενόπουλος

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 17:26

Συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου είχε ο αντιπρόεδρος της Μarfin Financial Group, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Οπως δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος, ενημερώνοντας τους οικονομικούς συντάκτες των κυπριακών εφημερίδων, στη συνάντηση λύθηκαν παρεξηγήσεις μέσω της παρουσίασης εγγράφων για την εξαγορά του ποσοστού της HSBC και τις σχέσεις της Marfin με το θεσμικό κεφάλαιο Tosca.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ο κ. Βγενόπουλος, υπογράμμισε ότι «κάποιος συκοφάντης ή συκοφάντες θέλουν να διαταράξουν τις σχέσεις Λαϊκής - Marfin», ενώ ανέφερε ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου «με τις μέχρι τώρα πράξεις του έχει αποδείξει ότι δεν συμβιβάζεται με τα κατεστημένα».

Ο κ. Βγενόπουλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χαθεί η «κυπριακότητα» της Λαϊκής, όπως τη χαρακτήρισε, μέσω της απορρόφησης από τη Marfin.

Αναφορικά με την επένδυση της Marfin στην Κύπρο, ο κ. Βγενόπουλος ήταν, όπως γράφει η εφημερίδα, κατηγορηματικός: «ήρθαμε για να μείνουμε και ούτε τώρα ούτε στο μέλλον υπάρχει πρόθεση αποεπένδυσης από τη Λαϊκή». Παράλληλα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της Λαϊκής ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγους να ανησυχούν, σημείωσε μάλιστα πως η παραχώρηση του 3% των μετοχών της Λαϊκής στους υπαλλήλους ήταν πρωτοβουλία της Marfin.

Για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους προς όφελος των μετόχων «και αν δεν μπορούν, να πάνε σπίτι τους». Για την τριπλή συγχώνευση Λαϊκή Ελλάδας- Εγνατίας - Marfin Bank ανέφερε ότι οι αποτιμήσεις θα γίνουν από την Credit Surisse, Deutsche Bank και τη Meryll Lynch.

Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι η απόδοση των κεφαλαίων της Λαϊκής Ελλάδας περιορίστηκε στο 3,2% το 2005 και στόχος της συγχώνευσης θα πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση των κεφαλαιακών αποδόσεων προς όφελος των μετόχων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα