Στο στόχαστρο και πάλι η Foxconn για τις συνθήκες εργασίες σε κινεζικό εργοστάσιό της

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 08:34
UPD:09:10
EPA/DAVID CHANG

Σε έκθεση 94 σελίδων η οργάνωση China Labour Watch, με έδρα τη Νέα Υόρκη, περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίες στο εργοστάσιο Hengyang της Foxconn στην επαρχία Χουνάν. 

Έρευνα για τις συνθήκες εργασίας σε κινεζικό εργοστάσιό της, που κατασκευάζει συσκευές για την αμερικανική Amazon.com, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Foxconn, στον απόηχο καταγγελιών για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σε έκθεση 94 σελίδων η οργάνωση China Labour Watch, με έδρα τη Νέα Υόρκη, περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίες στο εργοστάσιο Hengyang της Foxconn στην επαρχία Χουνάν. Η οργάνωση έκανε έρευνα επί εννέα μήνες και στην έκθεσή της αναφέρει ότι το 40% των εργαζομένων έχουν προσληφθεί με συμβάσεις προσωρινού έργου, όταν η κινεζική νομοθεσία ορίζει ότι το ποσοσό των συμβάσεων αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%. Αμείβονται με 2,26 δολάρια την ώρα και κάνουν υπερωρίες άνω των 100 ωρών το μήνα, όταν το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος είναι 36 ώρες.  

«Θα διεξάγουμε διεξοδική έρευνα για τα στοιχεία, που αναφέρονται στην έκθεση και εάν είναι αληθή, θα λάβουμε άμεση δράση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Foxconn Technology, ο μεγαλύτερος εργολάβος κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών, ο οποίος και απασχολεί περισσότερο από 1 εκατομμύριο εργαζομένους παγκοσμίως. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η εταιρεία είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής, καθώς είχαν έρθει στο φως στοιχεία για ζοφερές συνθήκες στα κινεζικά και πάλι εργοστάσιά της, οι οποίες μάλιστα είχαν οδηγήσει σε αυτοκτονίες εργαζομένων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα