Χήτος ΑΒΕΕ: 22 χρόνια λειτουργίας των εργοστασίων στα Ιωάννινα

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 18:16

Εικοσι δύο χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσαν τα εργοστάσια της Χήτος ΑΒΕΕ στις περιοχές Περίβλεπτος και Κρανούλα των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία διαθέτει σήμερα δύο ιδιόκτητες αναγνωρισμένες πηγές φυσικού μεταλλικού νερού και δύο εργοστάσια εμφιάλωσης, στα οποία είναι εγκατεστημένες επτά παραγωγικές γραμμές με δυνατότητα 95.000 λίτρα ανά ώρα στις περιοχές Περίβλεπτος και Κρανούλα, της ευρύτερης περιοχής των Ζαγοροχωρίων.

Διαθέτει ακόμη μια τρίτη βιομηχανική μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Ιωαννίνων, η οποία παράγει πλαστικά πώματα καθετοποιώντας και υποστηρίζοντας τη λειτουργία των δύο εμφιαλωτηρίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, την τελευταία πενταετία το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» κατέχει ηγετική θέση από πλευράς ανάπτυξης, με το μερίδιο αγοράς για το 2005, στο σύνολο του κλάδου της ελληνικής αγοράς να σημειώνει σημαντική άνοδο και να ανέρχεται σε όγκο πωλήσεων στο 18,5%, ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε αυτό το υψηλό ποσοστό και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Το «Ζαγόρι» εξάγεται σε αρκετές χώρες παγκοσμίως όπως, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Κύπρος, Αλβανία, Kόσοβο, FYROM, κ.α., σε ποσοστό περίπου 8% του συνόλου της παραγωγής του. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην Αλβανία και το Kόσοβο κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, με πολυετή παρουσία και μερίδια άνω του 20% στο σύνολο της ντόπιας αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα