Ενθάρρυνση επιχειρήσεων για άλμα στην ιαπωνική αγορά

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 19:36

«Η επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Ιαπωνίας έχει τις δυνατότητες να ενισχυθεί πολύ περισσότερο. Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στην Ελλάδα γόνιμο έδαφος για την πραγματοποίηση επενδύσεων, και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να τολμήσουν ένα μεγάλο εξαγωγικό άλμα στη μεγάλη και ώριμη ιαπωνική αγορά. Ενθαρρύνουμε αυτή την προοπτική, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνο-Ιαπωνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου-ΟΠΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εξήρε το έργο του ΟΠΕ στην προσπάθεια που γίνεται για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Εκανε αναφορά στις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΟΠΕ για την αγορά της Ιαπωνίας στις οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Kerasma», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας που παρουσιάστηκε ήδη τρεις φορές στην Ιαπωνία, από κοινού με τον ΕΟΤ, μέσα στο 2006 καθώς και στον προγραμματισμό της επόμενης επιχειρηματικής αποστολής στην Ιαπωνία με εστίαση στον κλάδο των νέων τεχνολογιών.

Τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την αγορά της Ιαπωνίας με ευθύνη του ΟΠΕ και θα ανακοινωθεί σύντομα η συνεργασία του ΟΠΕ και του αντίστοιχου ιαπωνικού οργανισμού, του JETRO, για την υλοποίηση και στα ιαπωνικά της επίσημης ιστοσελίδας που ετοιμάζει ο ΟΠΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Αυτή θα είναι και η επίσημη πύλη του εμπορίου της Ελλάδας και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα αυξήσει τη διμερή συνεργασία, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα